Saturday, 18 September 2010

Zo! Da's lang geleden!

...dat ik een blogje  schreef! Dat krijg je er nu van als je bezig gaat met moderne snufjes als FaceBook en Twitter, als je mobiel gaat met Smartphones, dan schiet het bloggen erbij in! Eerst maar even bijpraten dus!
Er is in de afgelopen maanden heel veel gebeurd in en rondom mij. Het heeft weinig zin denk ik om dat hier nu allemaal op te gaan rakelen of te bespreken. Hoofdzaak is dat wij wat woelige tijden achter de rug hebben. En dat heeft zo zijn impact gehad. Het belangrijkste is wellicht dat ik momenteel heel erg in een proces zit van keuzes maken. Het soort keuzes van 'waar ga ik mee door, wat laaat ik achter me en wat parkeer ik  even om te zien wat er mee gebeurt'?'
Er ligt op dit moment van alles te wachten op zo'n "assessment", maar ik merk ook dat veel dingen als het ware een natuurlijk verloop hebben en dat ik alleen maar in het al rijdende treintje hoef te stappen. Zo is daar bijvoorbeeld het alsmaar teruglopende Star Trek fanclubwezen. Ik verwacht niet dat dat binnen afzienbare tijd weer op zal komen, en dus heb ik besloten dat af te bouwen ten faveure van iets anders.
Sommige processen zijn  al een tijdje aan de gang, (waren dus 'geparkeerd' om te kijken wat er mee ging gebeuren) maar vragen nu door allerlei omstandigheden ineens om een beslissing. Zo ga ik me terugtrekken uit het georganiseerde paganisme, waar ik me niet langer op mijn plek in voel. 'Pagan' ben ik nog wel (hoewel "pantheist" de lading momenteel wellicht beter dekt), maar -een beetje in navolging van Anne Rice die georganiseerd Christendom vaarwel zei, maar ik hoop met aanzienlijk minder bombarie ;-)- zeg ik alle vormen van georganiseerd heidendom vaarwel. Klinkt misschien als iets enorms, maar dat valt echt mee: geen heidense forums meer, geen PFI lidmaatschap meer en geen PFI conferenties en andere heidense evenementen meer.
Dat ging allemaal over afstoten, wat komt er dan naar me toe? Wel, allereerst merk ik dat allerlei sociale contacten nu worden aangehaald, hernieuwd en versterkt en dat is goed en nodig. Verder heb ik een oude liefde herontdekt en wel het Zuidamerikaanse dansen. Het heet Zumba, het is een vorm van fitness, maar het is ook de benaming voor een samenvoeging van allerlei dansvormen. Voor het eerst sinds heel lang sta ik weer ingeschreven bij een dansschool en wekelijks op de dansvloer. Dan loop ik met allerlei plannen rond voor een carriere-move waarin ik me meer met training, onderwijs en facilitatie ga bezig houden. Dat houdt ook het zelf volgen van opleidingen in en daar ben ik me momenteel op aan het orienteren. En dan is daar nog de Westerse Mysterietraditie, waarin ik alweer zo'n twee jaar mee bezig ben en waar zich steeds nieuwe vergezichten voor me uitstrekken.
Kortom, Life in Balance, zij het wel een dynamische balans! Spannende tijden!

PS en NB! Mijn oude blogadres http://bajorron.web-log.nl/ zal niet meer onderhouden worden, maar blijft uiteraard gewoon toegankelijk. Ik ben niet zo te spreken over de 'vernieuwingen' die web-log heeft ingevoerd, daarom deze wissel naar Blogger.

No comments:

Post a Comment